Egyházi közgyűlés
Hlavné body, ktoré boli prejednané na valnom zhromaždení evanjelickej a. v. cirkvi v Jelšave dňa 8. 09. 1912: zverejnenie nájomných zmlúv pre nájom cirkevných budov. Súpisom cirkevného nehnuteľného majetku boli poverení správca Dezider (Dezső) Stitniczky a Emil Czibur, pokladník. Druhý kantor Jozef Poltz, učiteľ Štátnej vyššej obchodnej školy v Revúcej, sa odsťahoval a jeho miesto kantora zaplní Ján (János) Liptay.