Felügyelőbizottsági ülés
Dozorná školská rada Priemyselnej učňovskej školy v Jelšave (Iparos tanonciskola, Jolsva) pod predsedníctvom Gustáva (Gusztáv) Basilidesza prerokovala na svojom zasadaní dňa 13. 09. 1912 personálne otázky (úmrtie člena Bartolomeja Jureczkého, odchod profesora Jozefa Poltza a jeho zastupovanie Ladislavom Cziburom v prípravných triedach, v prvom ročníku Ondrejom Roszjárom, v druhom ročníku Eliášom Züszmannom, v treťom ročníku Jánom Liptaym). Zápisy na škole budú prebiehať v dňoch 17., 18. a 19. 09. 1912.