Katonai átvonulás
Informácie o rozsiahlzch manévroch v Gemersko-malohontskej župe. V dňoch 7. - 10. 09. 1912 vpochodujú do mesta Rimavská Sobota vojaci 9., 10., 11. a 12. pešieho domobraneckého pluku - 5000 vojakov. Dňa 10. 09. 1912 odpochodujú smerom na Bátku. Pri tejto príležitosti v dňoch 7. a 8. 09. 1912 sa bude konať koncert. Dňa 11. 09. 1912 - prídu vojaci 25. pešieho pluku z Lučenca a 16. delostreleckého pluku.