A nagy hadgyakorlatok után
Kladné hodnotenie vojenského cvičenia v Bánréve (HU), ktorého sa zúčastnil Tretí vojenský prápor z Jelšavy. Zvlášny vlak privítal na stanici v Jelšave mešťanosta Gustáv (Gusztáv) Basilidesz. Veliteľom cvičenia bol major Július (Gyula) Intzédy.