Világra szóló magyar találmány - Lahner, Juraj
Informácie o vynáleze profesora Rieglera z univerzity v Cluji. Približne 30 l mlieka denne vyrába na malom stroji. Objednávky prijal od 32 firiem z Paríža, Viedne, Frankfuktu a Londýna a od 27 firiem z Uhorska. Článok Juraja (György) Lahnera z Revúcej obsahuje aj rozbor a zloženie tohto nápoja.