A beszámoló
Slávnostného vystúpenia politika, statkára z Gemerskej Panice a parlamentného poslanca Gejzu Kubíniho (Géza Kubinyi) v Jelšave v novembri 1912 sa zúčastnil podžupan Gemersko-malohontskej župy Gejza (Géza) Lukács z Rimavskej Soboty, Zoltán Farkas, parlamentný poslanec za obvod Rimavská Sobota a mnohí zástupcovia Strany práce (Munkapárt).