Névmagyarositás
Správa o udelení povolenia učiteľovi Vojtechovi (Béla) Hermannovi zo Štátnej ľudovej školy v Polomke k zmene priezviska na Hantos. Týždenník Murányvölgye priniesol túto správu v novembri 1912.