Előléptetés, áthelyezés
Informácie o preložení pracovníkov lesného hospodárstva na Pohroní v mesiaci november 1912. Hlavný lesmajster (főerdőmérnök) Ján (János) Lux bol preložený zo Závadky nad Hronom do Šumiacu, hlavný lesmajster z Heľpy Július (Gyula) Kolbenheuer do Závadky nad Hronom, Ľudovít (Lajos) Okolicsányi ako polesný (erdőtanácsos) do Závadky nad hronom a Ondrej (Andor) Szontagh pokladník Lesného úradu v Muráni do Heľpy ako hlavný lesmajster.