Erzsébet napján - Sch. R.
Pri príležitosti menín uhorskej kráľovnej Alžbety, ktorá bola v roku 1898 zavraždená, hodnotí autor článku jej vzťah k obyvateľom Uhorska. V texte príležitostného článku sú citované myšlienky Maximiliána (Miksa) Falka. Autorom článku je pravdepodobne Robert Schmidt.