Szabad liceum - M-y
Glosa hodnotí a porovnáva úroveň vzdelanosti severného a južného Zemplína. Vyzdvihuje organizátorov prednáškového cyklu Slobodné lýceum v Humennom, ktorí v školskom roku 1909/1910 prizvali prednášateľov aj z rozvinutejšieho juhu Zemplína, t.j. zo Sárospataku.