Felolvasás
Glosa prináša vyhodnotenie pokračovania prednáškového cyklu Slobodné lýceum v Humennom 27. 02. 1910. Prednášateľom bol tentokrát profesor meštianskej školy v Humennom Lazar (Lázár) Berényi na tému: Národopisné zaujímavosti našej vlasti. V kultúrnom programe medzi iným vystúpila Irena (Irénke) Spira