Körlevél
Rímskokatolícky biskup rožňavskej diecézy vydal v decembri 1912 pastiersky list č. 14. O. i. prináša informácie o zmenách na postoch kaplánov na niektorých farách v diecéze: Ján (János) Balogh z Oždian bol preložený do Držkoviec, Jozef (József) Láng z Nálepkova do Lomu nad Rimavicou, Pavol (Pál) Kojnok zo Starej Halíče do Heľpy, Ján (János) Páva z Lomu nad Rimavicou do Divína. Gymnaziálny profesor Gejza (Géza) Wahlner bol menovaný riaditeľom spoločnosti Jézus szent Gyermekségének Műve pre oblasť Gemersko-malohontskej župy.