Személyi hirek
Dňa 14. 12. 1912 sa malo konať rokovanie v Chyžnom ohľadom vybudovania cesty medzi železnicou a magnezitovým podnikom v Chyžnom (Általános magnezit r. t.). Zúčastniť sa mali na ňom Ondrej (Endre) Széman, prepošt z Rimavskej Soboty, župný podnotár Dr. Vojtech (Béla) Soldos. Predsedať mal podžupan Gejza (Géza) Lukács.