Műkedvelő társulat - Piroska, Karol
V Jelšave sa obnovili snahy o znovuzaloženie zaniknutej ochotníckej skupiny. V mesiaci november 1912 bolo predstavenie kabaretu a na Vianoce sa pripravuje fraška "Pán doktor" ["A Doktor úr"]. Zisk z podujatia 23,- korún bude venovaný na podporu spolku. Pripravuje sa program - stanovy spolku, ktoré budú predložené verejnému zhromaždeniu.