Villanyszinház
Správa o tom, že dňa 7. 04. 1910 začne v Humennom prevádzkovať "kino" (villanyszinház) [?] (Kálman) Bátori [v článku sa neuvádza odkiaľ prišiel do Humenného a dokedy sa tu zdrží]. Pracuje na pohon elektrickou energiou zodpovedajúcou 10 konským silám. Prevádzka je zabezpečená vlastným zdrojom. Premietané obrázky sú zreteľné a jasné.