Nagy tűz a vidéken
Správa o veľkom požiari v obci Čaklov, vo vranovskom okrese [26. 04. 1910]. Zhorelo 30 obytných domov a 46 hospodárskych budov. Škoda je vyčíslená na viac ako 150 tisíc korún, pričom nikto nebol poistený. Gróf Alexander Andráši (Sándor Andrássy) okamžite poslal finančnú výpomoc. Na pomoc postihnutým rozbehol akciu slúžny okresu Vojtech (Béla) Bernáth.