Gyümölcsaszaló szövetkezet Nagyrőczén
Oblasť Muránskej doliny patrila k veľmi úrodným ovocinárskym oblastiam. Ročne vyprodukovala 40 - 50 vagónov ovocia aj v menej úrodnom roku. Koncom roka 1912 silneli v Revúcej hlasy na založenie družstva, ktoré by spracovali úrodu sušením.