Erdővásárlás
Správa o tom, že v máji 1910 veľkostatkár Kazimír (Kázmér) Wohlman z Krásneho Brodu kúpil 1300 holdov lesa v katastri obce Vyšné Čabiny [dnes Čabiny] od poľského veľkostatkára, kniežaťa Radzivila. Konštatovanie, že to bude najkrajší poľovný revír v Hornom Uhorsku.