Petroleum furás
Správa o tom, že sa začali zemné vrty na získanie petroleja v katastri obce Miková. Vrty začal hlavný inžinier [?] Noth. Na čele podnikateľskej spoločnosti stojí Alexander (Sándor) Sztáray a gróf [?] Gutterburg.