Az elsatnyulás - Hoznek, Ľudovít
Úvodník rozoberá potrebu neustáleho formovania osobnosti človenka, jeho duševných schopností, aby nedošlo k duchovnému zakrpateniu. V článku sú použité citáty z učenia Lessinga a iných svetových mysliteľov, ako aj úryvok básne M. Tompu o význame práce (aj fyzickej) pre formovanie osobnosti človeka.