Turista kirándulás
Gemerská sekcia Uhorského Karpatského turistického sppolku pripravuje na deň 14. 07. 1913 turistický pochod cez vrch Volovec až na Muránsku planinu. Dušou podujatia je výkonný predseda (ügyvezető elnök) Viktor (Győző) Lajos.