Gazdasági harcok - Gyulai, Alexander
Hodnotenie hospodárskej situácie v Uhorsku v roku 1913 nevyznieva v porovnaní s Rakúskom a ostatným stredoeuópskymi krajinami kladne. Autor (učiteľ Štátnej meštianskej chlapčenskej školy v Revúcej a redaktor týždenníka Murányvölgye) rozoberá príčiny tohto stavu.