Kolera hirek
Po správach o rozšírení cholery na územiach južného Uhorska (Délvidék) prenikli na verejnosť správy o ochoreniach na Slovensku (Felvidék). Správa poukazuje na význam hygieny pri predchádzaní ochorenia.