Templomfelavatási ünnepély
Informácie zo slávnostného znovuotvorenia evanjelického a. v. kostola v Slavošovciach po generálnej oprave dňa 7. 09. 1913. Prítomní boli hlavný senior gemerského seniorátu Július (Gyula) Terray, slavošovský duchovný Samuel (Sámuel) Holéczy, na organe hral rožňavský kantor Juraj (György) Engis. Organ bol nový, stál 3 000 korún. Slovensky kázal Július (Gyula) Krcsméri. Za svetských predstaviteľov vystúpil cirkevný dozorca Gejza (Géza) Kubinyi ml.