Uj állami iskolák a megyében
V Uhorsku bolo vybudovaných (otvorených?) v školskom roku 1913/1914 227 nových štátnych ľudových škôl (állami elemi iskolák). Zanestnanie v nich získalo 465 učiteľov. Z toho na Gemeri - v Klenovci piati, v Revúčke dvaja, v Gemerskej Panici dvaja, vo Švermove štyria, v Stari jeden.