Templomavatás Rimakokován
Na mieste zhorenej židovskej modlitebne v Kokave nad Rimavicou bol postavený nový kostol. Za prítomnosti hlavného rabína z Rimavskej Soboty - Rudolfa (Rezső) Singera, podžupana Gejzu (Géza) Lukácsa a parlamentného poslanca Zoltána Farkasa bol v auguste 1913 slávnostne daný do užívania židovskej náboženskej obci.