Basilidesz Gustáv 1841 1913
Dlhoročný mešťanosta Jelšavy - Gustáv (Gusztáv) Basilides [aj Basilidesz] sa narodil dňa 22. 02. 1841 v Jelšave. Študoval v Rožňave a v Prešove. V roku 1860 bol zvolený za hlavného župana Spiša. V rokoch 1869 - 1872 pôsobil ako slúžny okresu Revúca. V rokoch 1873 - 1890 bol advokátom, sudcom Sirotskej stolice v Jelšave. V rokoch 1890 - 1892 bol zástupcom mešťanostu, v rokoch 1892 - 1913 mešťanostom. Mal dvoch synov a 4 dcéry. V nekrológu sa uvádza, že mal veľké zásluhy na pomaďarčení oblasti, v boji proti panslávizmu.