Talált régi ezüst pénz
Správa o náleze strieborných mincí, ktoré pastieri v júni 1910 našli v obci Vyšné Čabiny pri zosuve pôdy. Na miesto boli vyslaní četníci, ktorí od jedného patiera zobrali nález o hmotnosti jedného kila strieborných mincí. Historická hodnota nálezu bude preskúmaná v najbližšom čase.