Plébánosi kinevezés
Duchovný z rímskokatolíckej farnosti v Muránskej Dlhej Lúke - Ján (János) Neumann bol preložený dňa 2.10.1913 na faru v Divíne. Na jeho miesto bol dočasne menovaný Ľudovít (Lajos) Tihanyi, administrátor z Divína.