Karácsonyfa ünnepély
Samovzdelávací spolok, ktorý vyvíja svoju činnosť pri Banskej spoločnosti Heinzelmannovej železiarne v Lubeníku (Chyžnianska Voda) usporiada dňa 21. 12. 1913 spoločenskú zábavu pri jedličke. Kultúrny program obsahuje prednes a spev. [Juraj (György) Heinzelmann pochádzal z Augsburgu. V roku 1846 kúpil hámre a huty v Chyžnianskej Vode. Vybudoval tu železiareň na výrobu sporákových platní, kachlí a nádob. Neskôr získal aj železorudné bane na okolí. Literatúra: SBS 1, s. 311]