Jolsva - Piroska, Karol
Úvodník ostro kritizuje úpadok v oblasti hospodárskej (zánik remesiel typických pre túto oblasť) a tým aj znižovanie životnej úrovne tunajších obyvateľov. Na druhej strane kladne hodnotí výstavbu Štátnej ľudovej školy a Ústavu A. Chazára pre hluchonemých a tak isto aj reštaurovanú radnicu.