Állattenyéstő és állatbiztositó szövetkezetek
Dňa 18. 05. 1913 boli zaregistrované dve poisťovacie družstvá na Pohroní - v Šumiaci a Švermove - Obecné poisťovacie a chovateľské družstvá [Királyhegyalja községi állattenyésztő és állatbiztositó a Garamfő községi állattenyésztő és állatbiztositó].