Vörhény
Na Pohroní sa v decembri 1913 rozšíril šarlach. Zaznamenali úmrtie učiteľky Štátnej ľudovej školy v obci Polomka - Štefánie Jelenffy. Škola bola uzatvorená od 16. 12. 1913. Pohreb sa konal dňa 17. 12. 1913 podľa rímskokatolíckeho náboženského obradu.