Adriányi Ernő (1836 1913) - -i-r
Správa o úmrtí Ernesta (Ernő) Adriányiho dňa 30. 12. 1913. Narodil sa dňa 12. 01. 1836 v Revúcej v časti zvanej Bartová (gyártelep). Tak ako aj jeho otec, stal sa zamestnancom Rimavsko-muránskej železiarskej spoločnosti (neskôr od roku 1881Rimamuránsko-šalgótarjánskej železiarenskej účast. spoločnosti) od roku 1863 tu odpracoval 35 rokov. Pôsobil tu ako úradník. Za svojho života býval v Revúcej, Hnúšťach, Nandraži. Bol presbyterom evanjelickej a. v. cirkvi a činný bol v kultúrnych a vzdelávacích inštitúciách. Od roku 1898 bol na dôchodku a usadil sa v Revúcej.