Halálozások
Správy o úmrtiach troch obyvateľov Gemersko-malohontskej župy v januári 1914. Vo veku 29 rokov zomrel v Rimavskej Sobote pomocný lesmajster Uhorského kráľovského lesného úradu v meste František (Ferenc Wisnyóvszky). Staršia sestra Štefana (István) Czékusa, plešiveckého hlavného notára - Iza Czékusová zomrela dňa 4. 01. 1914. Tretím zosnulým bol Jozef (József) Hágen, lesmajster panstva arcikniežaťa Fridricha. Zomrel na následky úrazu, ktorý utrpel v meste Darda v župe Baranya dňa 6. 01. 1914. Pochovaný bol dňa 10. 01. 1914 v Hnúšti-Likieri.