Murányvölgyének közlekedési viszonyai - (Gy.S.)
O rozvoji dopravy v Muránskej doline možno hovoriť v 19. storočí, kedy tu bol sústredený priemysel (hámre, huty, železiarne, zlievárne). V roku 1893 bola daná do užívania trať Plešivec - Muráň dlhá 41 km a bola vybudovaná cesta Revúca - Železník. Autorom článku je pravdepodobne Alexander