Meghivó
Pri príležitosti 50. výročia vzniku dobročinného Ženského spolku v Jelšave organizuje tento dňa 1. 02. 1914 spoločenskú zábavu. Hlavnou patrónkou je manželka hlavného župana Kubinyi Gézáné. V organizačnom výbore sú zastúpení: podpredsedníčka Piacsek Rezsőné, predsedníčka Czibur Emilné, pokladníčka Liptay Jánosné, tajomník Ján (János) Liptay, evanjelický a. v. duchovný Ján (János) Chalupka a Vojtech (Béla) Szénássy.