Mandátum körül
Po zrieknutí sa funkcie parlamentného poslanca za volebný obvod Jelšava zo strany Alexandra (Sándor) Benedeka za Stranu práce - predseda tejto strany Samuel (Samu) Hering zvolal na deň 27. 01. 1914 prípravnú schôdzu. Voľby sú plánované na 3. 02. 1914. Kandidátom je hlavný slúžny z okresu Jesenské Gejza Kubíni (Géza Kubínyi) ml. Predsedom volebnej komisie bude Dr. Dezider (Dezső) Mihalik, bývalý revúcky mešťanosta, nie právny poradca Coburgovských lesov - Dezider (Dezső) Mihalik.