A jolsvai Vöröskereszt egyesület mulatsága
V kultúrnom programe, ktorý pripravila pobočka jelšavského Červeného kríža na deň 17. 01. 1914 vystúpili: Karol (Károly) Piroska, učiteľ Ústavu pre hluchonemých napísal slávnostný prológ, ktorý predniesla Valéria Hensch. S príhovorom predstúpil pred verejnosť riaditeľ železiarne Edmund (Ödön) Némes, spieval profesor Evanjelického a. v. gymnázia v Rožňave Július (Gyula) Halmay. Predniesol aj jedno dielo rožňavského evanjelického a. v. kňaza Aladára Egyeda. Dr. Jozef (József) Róth sa predstavil hrou na husle. Prednášala Jolana (Jolán) Erős, učiteľka meštianskej školy z Rožňavy.