Államrendőrségi kinevezés
Právny praktikant Dr. Gejza Kubíni ml. (Géza Kubínyi), pochádzajúci z Gemersko-malohontskej župy, ktorý pôsobil službách Uhorskej kráľovskej štátnej polície (M. kir. államrendőrség) v Budapesti (HU) bol v januári 1914 menovaný do funkcie pomocného policajného zamestnanca (államrendőrségi segédfogalmazó).