Tanfelügyelőnk kitüntetése
Za výsledky dosiahnuté na poli vzdelávania a osvety bol udelený titul kráľovského radcu školskému inšpektorovi Gemersko-malohontskej župy Jurajovi (György) Lőrinczymu vo februári (januári?) 1914. Vyznamenaný inšpektor je členom Petőfiho spoločnosti (Petőfi Társaság), tajomníkom Hornouhorského osvetového spolku (Felsőmagyarországi Közművelődési Egylet). V roku 1911, ako inšpektor v komárňanskom školskom obvode bol vyznamenaný radom Františka Jozefa. Pôsobil aj v Nitre.