Birói kirendelés
Správa o dvoch vymenovaniach v oblasti súdnictva v Gemersko-malohontskej župe. Tabulárny sudca Mikuláš (Miklós) Musotter bol vo februári 1914 menovaný vyšetrujúcim sudcom pri Kráľovskom krajskom súde (Kir. törvényszék) v Rimavskej Sobote. Jeho zástupcom bol menovaný tabulárny sudca Pavol (Pál) Gazda.