Uj órás üzlet
Správa o tom, že hodinár Móric (Mór) Weintraub sa osamostatnil. Otvoril si hodinárstvo v tzv. dome Gyuraskó. Dlhé roky pôsobil ako pomocník u humenského hodinára a klenotníka Viliama Chassela.