Tisztujitó gyűlés
Podrobný článok o priebehu volieb do mestského zastupiteľstva v Jelšave, ktoré sa konali dňa 26. 02. 1914. Prehľad všetkých obsadených funkcií: mešťanosta Jozef (József) Smál, okresný sudca?, tajomník hlavného župana, Dr. Karol (Károly) Vieszt - mestský sudca, Dr. František (Ferenc) Hozáczy - prísediaci Sirotskej stolice, Dr. Abrahám (Ábris) Mihalik, kniežací právny poradca, prísediaci Sirotskej stolice.