Gyermekek felügyelet nélkül
Správa o súdnom stíhaní dvoch žien, ktoré zanedbali starostlivosť o deti, a tým zapríčinili ich smrť. Ide o Marushiu Istvánné z Polomky, ktorej zomrela trojročná dcéra na následky popálenín. Trojročný syn Bodnárik Andrásné - Andrej zo Slavošoviec zomrel tiež na následky rozsiahlych poranenín. Súdny proces sa konal v marci 1914 na Kráľovskom krajskom súde v Rimavskej Sobote.