Kolera Homonnán
Správa o tom, že je potrebné urobiť hygienické kroky k tomu, aby rozšírená cholera sa nedostala do Humenného. Samotné mesto je špinavé. V mestskom jarku sa nachádzajú všelijaké hnijúce odpady, ktoré sú semänišťom tejto choroby.