Tűzesetek
V Muránskej Lúke je hlavným organizátorom v Dobrovoľnom hasičskom spolku učiteľ Juraj (György) Holéczy. Spolok si zakúpil 2 000 korunový hasičský voz. Vďaka tomu nedošlo k veľkým škodám pri požiari dňa 16. 03. 1914. Požiar zachvátil aj obec Muránsku Hutu pravdepodobne dňa 19. 03. 1914