Siketnémák felvétele
Oznam Ústavu Andreja Cházára pre hluchonemých v Jelšave z marca 1914. V septembri 1914/15 je možnosť prijať 30 chovancov, ktorí ešte nedovŕšili 12 rokov. Prihlásiť sa možno na riaditeľstve ústavu.