Pelsőczi Hámos László báró (1852 1914)
Informácie o pohrebe župného hodnostára, statkára Ladislava (László) Hámos pelsőcziho. Pohreb sa konal dňa 16. 03. 1914 v Brzotíne (iné zdroje uvádzajú aj Slavec). Zúčastnili sa na ňom hlavný župan Gejza (Géza) Kubinyi, konsenior Július (Gyula) Terray viedol obrad. Za členov spolku Bieleho kríža prehooril Štefan (István) Komáromy, za župné predstavenstvo hlavný notár Forneth. [Zomrel 13. 03. 1914, hlavným županom bol v rokoch 1891-1905, v rokoch 1881-91 bol poslancom uhorského snemu za obvod Jelšavu. Pozri SBS 2, s. 277].