Tekintetes Főszerkestő ur! - Egy leendő szinpártoló
Anonymný pisateľ poukazuje na to, že je potrebné vytvoriť v meste Revúca Spolok podporujúci divadlo. Tento by sa mal zasadiť o to, aby profesionálne divadelné súbory hosťujúce v meste, mali vytvorené vhodné podmienky počas svojho pobytu v meste.